Home » ESPAI ZERO » 02/01/15 Motocat

02/01/15 Motocat

14.- MOTOCAT, MOTOClub Amics Trial.

Iniciem l’any i vull fer-ho amb un resum de la història de Motocat, encara que segur molts ja la coneixeu.

Cinc bons amics, a l’agost de 2006, funden un motoclub als cims de les muntanyes d’Andorra, més concretament a Arinsal, per a organitzar proves, esdeveniments i trials. Comencem a ser operatius a partir de gener de 2007.

Amb domicili social a All (Girona), la Junta Directiva queda formada per: Jordi Villalba com a president, Víctor Martín com a vicepresident, Francesc Infante com a secretari, Toni Buxadé com a tresorer i Enric Romeu com a vocal.

MOTOCAT no és ni una revista, ni una publicació digital, ni un portal d’Internet, ni una plataforma ciutadana… senzillament, som un MOTOCLUB D’AMICS DEL TRIAL, com a punt de partida, amb una reivindicació sòlida com a objectiu final.

Preteníem que les nostres accions suposessin un impuls més per aconseguir que el TRIAL fos tan «normal» com qualsevol altre esport o, com a mínim, es beneficiés del reconeixement que mereix una de les activitats que més èxits esportius han donat i estan donant al país.

Volíem que tots els trialers tinguéssim les condicions adequades per deixar de banda aquest sentiment de «minoria tribal» que sempre ens ha caracteritzat, però que, per un simple desconeixement social, només ens ha dut a ser permanentment menyspreats o ignorats.

Ens vam proposar reunir esforços per construir un projecte sense límits, obert a tothom a qui li agradés el TRIAL i el seu entorn, i, alhora, esdevenir un punt de suport per a altres motoclubs o per a qualsevol iniciativa de grup.

Sí, sabíem que representava una tasca laboriosa intentar «prestigiar» tot allò que tingués a veure amb el TRIAL, però ens governava la serenitat davant l’obstacle, l’equilibri i l’esperit de superació tan característics d’aquest esport.

Sí, és possible que hi hagués un punt d’utopia o fins i tot d’ingenuïtat en tot això, però també hi havia idees i voluntats amb una vitalitat transgressora enorme.

Sí, era una feina molt llarga, però… algú l’havia de començar i nosaltres ho vam intentar.

A finals del 2010, diferents desavinences entre els membres de la junta precipiten la dimissió del president i un vocal.

Amb domicili social a Blanes (Girona), la Junta Directiva queda formada per: Víctor Martín com a president, Toni Buxadé com a vicepresident, Francesc Infante com a secretari, Manuel Iborra com a tresorer i Josep Lluís Aguilar com a vocal. Ferran Vilarnau, sense formar part de la junta directiva, és el vocal tècnic.

Per MOTOCAT han passat prop de 500 trialers (socis).

Hem tramitat més de 400 llicències (pilots).

Hem publicat dues versions diferents del portal www.motocat.cat  amb grans continguts, sobretot imatges (fotos) de trials als quals hem assistit o organitzat i tenim un dels fòrums de trial amb més visites i comentaris de la xarxa trialera.

Hem llançat dos equipaments MOTOCAT, amb l’orgull de poder “passejar” en els trials el nostre nom, club i “marca”. Per cert, marca que tenim registrada a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques.

Estem presents en una de les xarxes socials més populars, Facebook.

ACTIVITATS ORGANITZADES:

2007:

11 de març – Campionat de Catalunya de Trial Open – GALLIFA en col·laboració amb el moto club Cingles.

27 de maig – Copa Catalana de Trial Clàssic – ALL.

2008:

6 d’abril – Copa Catalana de Trial Clàssic – ALL.

12 de juliol – FESTRIAL al Circuit Verd – MOIÀ.

12 de juliol – Motocater de l’any – MOIÀ (Pep Sala).

26 de novembre – TRIALCAT – SANT CUGAT DEL VALLÈS, en col·laboració amb els motoclubs Abadesses, Cingles i Ripoll Motor Club.

2009:

31 de maig – Copa Catalana de Trial Clàssic – ALL.

11 de juliol – FESTRIAL a l’Àrea de RIPOLL, amb la col·laboració del Ripoll MotorClub.

11 de juliol – Motocater de l’any – RIPOLL (Àngel Llop).

11 de juliol – Homenatge a Ricard Pinet a RIPOLL, amb la col·laboració del Ripoll Motor Club.

13 de setembre – Copa Catalana de Trial Clàssic – PORT DE LA SELVA.

2010:

17 i 18 d’abril – 2 dies Copa Catalana de Trial Clàssic – ALL.

17 de juliol – FESTRIAL a l’Àrea de RIPOLL, amb la col·laboració del Ripoll Motor Club.

17 de juliol – Motocater de l’any – RIPOLL (Josep Lluís Aguilar).

12 de setembre – Trial Social – PORT DE LA SELVA.

2011:

10 d’abril – Copa Catalana de Trial Clàssic – ALL.

10 de juliol – FESTRIAL a l’Àrea de SANT FOST, amb la col·laboració del Motoclub Cent Peus.

10 de juliol – Motocater de l’any – SANT FOST (Kiku Carbonell).

2012:

16 de desembre – I Trial Solidari al Circuit de Catalunya a benefici de la Marató de TV3 – MONTMELÓ

16 de desembre – FESTRIAL al Circuit de Catalunya – MONTMELÓ

23 de desembre – Motocater de l’any – MONTMELÓ (Pep Planas)

També, any rere any, hem repartit diplomes als tres primers classificats de cada especialitat i nivell més llorejats, en els diferents campionats estatals i autonòmics que s’han celebrat, als pilots que fossin de Motocat.

Amb ànsies d’aconseguir la tan desitjada Àrea on poder ubicar i organitzar totes les nostres proves i esdeveniments trialers, no hem parat de treballar però, una vegada més, hem anat topant amb diversos entrebancs que no ho han fet possible.

Això, unit a les obligacions personals i professionals de tots els membres de la directiva de MOTOCAT que no ens va permetre la implicació desitjable per assolir el mateix nivell organitzatiu d’anys anteriors, van fer que no poguéssim organitzar res al 2013, ni tampoc el 2014 exceptuant el lliurament del Motocater de l’any 2013-2014 a Josep Serra.

Motocat s’havia especialitzat en promocionar el trial a través de la xarxa. S’havia dedicat a col·laborar amb altres motoclubs per fer que els seus trials (bé a través del web i fòrum, bé fent de control / jutge) tinguessin el suport necessari.

Si m’oblido del primer apartat i em remeto únicament a la finalitat de qualsevol motoclub (organitzar proves, esdeveniments i trials), em feia l’efecte que MOTOCAT (o almenys la seva Junta Directiva i sense voler buscar culpables), havia perdut aquella “espurna” imprescindible perquè el motor arranqués amb la continuïtat necessària perquè avancés.

2014 és l’any de l’esperança, del principi del futur.

Com he comentat, molts han estat els motius que han dut a MOTOCAT a estar una temporada al ralentí (cansament, circumstàncies personals/professionals de la Junta Directiva, entrebancs exteriors…), però cap d’ells vénen al cas quan es tracta d’afermar el projecte a base de fixar objectius sòlids i de futur.

Hem estat amb el motor engegat i fent el mínim soroll possible, però no parats; ens calien un bon nombre de reglatges i crec que ja comencem a tenir bones sensacions respecte al funcionament de la màquina.

Un dels reglatges ha estat reorganitzar la Junta Directiva que ara, amb domicili social a Talamanca (Barcelona) està formada per: Víctor Martín com a president, Ramon Membrives com a vicepresident, Francesc Infante com a secretari, Rosa Capuz com a tresorera i Josep Lluís Aguilar com a vocal.

Però deixeu-me que us avanci ara el projecte que està més a punt i que més il·lusió ens fa a tots: MOTOCAT té en marxa tota la maquinària trialera i administrativa que el portarà a disposar d’una ÀREA DE TRIAL relativament a prop de Barcelona, amb més de 100 hectàrees trialeres per a la pràctica exclusiva del nostre esport, junt amb uns serveis auxiliars al nivell que els trialers ens mereixem.

Aquesta serà la fórmula per a circumscriure a MOTOCAT en el territori i per a dotar al motoclub d’un espai cent-per-cent trialer, apte per a que els únics frens que trobi en el desenvolupament de les seves idees siguin els màxims que fixen les lleis.

La feina per disposar de l’àrea va a bon ritme, i encara que ja tenim temes lligats no puc explicar-vos tot el que voldria, ja que, a més, hem cregut convenient retirar del web, fòrum, Facebook, etc. totes les dades i fotos relatives al àrea de Motocat. Estem en ple procés de legalització i les autoritats ens van informar que podria ser contraproduent publicar res per avançat.

Junts volem posar els fonaments del que hauria de ser l’Àrea de trial més gran de Catalunya dedicada exclusivament al trial i junts hem començat a planificar la temporada 2015 que ens depararà grans sorpreses i sobre tot, grans alegries a tots els motocaters i trialers.

Continuarà...

Víctor Martín

President de Motocat

02/01/15 Motocat - Bonaigua - Trial