Home » ESPAI ZERO » 04/11/23 Jaume Alguersuari

04/11/23 Jaume Alguersuari

415.- A Calafat, i on menys m’ho esperava, vaig poder fer entrega del llibre ZERO! a una de les persones que més he admirat del món del motor, en Jaume Alguersuari.

No perquè el conegués personalment, ni tan sols per la seva trajectòria com a pilot, sinó per tot el que significava per a molts de nosaltres cada vegada que escrivia les seves editorials a la revista SOLO MOTO, i de les que jo era fidel seguidor. Segurament, en alguna ocasió he utilitzat paraules seves en les meves cròniques.

En Jaume Alguersuari, un jove pilot en actiu, que no havia fet els 25 anys, va fundar amb un jove equip la revista SOLO MOTO i el 14 de març de 1975 sortia el primer número, amb una portada que s'ha reproduït ara a les 4 Hores de Calafat. Entre d'altres reportatges interessants, en aquest primer número es va publicar una entrevista "trialera"  a l'anyorat i estimat Manel Soler (epd).

Tot el contingut de la revista en general, editorial, entrevistes, reportatges, fotografies... va fer que durant molts anys, esperéssim ansiosos anar cada setmana al quiosc per comprar la revista i llegir les seves pàgines.

Periodista i director de la revista barcelonina SOLO MOTO, amb motiu del lliurament de premis del concurs "PILOTO DEL AÑO", va voler fer-ho organitzant un gran espectacle que no va ser ni més ni menys que el primer TRIAL INDOOR SOLO MOTO, al Palau dels Esports de Barcelona.

És molt probable que molts dels que llegeixin això no haguessin nascut quan es va celebrar aquest primer Trial Indoor de la història, però aquella tarda-nit del 24 de gener de 1978, en la que jo hi vaig ser amb tot just 17 anys, va ser memorable i l'inici de tants altres Trials Indoor que vindrien, fins esdevenir una gran competició a nivell mundial.

En aquelles èpoques, per descomptat, no hi havia internet, ni se sabia res de la fotografía digital o la telefonia mòbil, menys encara de les xarxes socials, però com tantes altres coses al nostre país, el despertar de la imaginació, de l'enginy, de la il·lusió i de l'ambició d'una generació d'apassionats per les motos, els que tenien aleshores entre 25 i 30 anys, van ser els encarregats d'organitzar un esdeveniment d'aquesta envergadura i en Jaume Alguersuari estava al davant per dirigir-los.

Ja més tard, en el sentit homenatge que vam fer a en Ricard Pinet l'11 de juliol del 2009 a Ripoll, vam fer un quadernet on es recollien una sèrie d'imatges de tota una vida dedicada a la moto amb diferents intervencions de pilots, motoclubs, etc. però hi ha un escrit d'en Jaume Alguersuari que ens va “tocar la fibra” a tots i especialment a mi, que la vaig reproduir al llibre ZERO! que ara, molt gentilment, en Jaume m'he l’ha dedicat.

Tot i que vam intentar quedar (sense èxit) vàries vegades, finalment va arribar el dia i va ser un plaer poder fer-li l’entrega del llibre ZERO! al Circuit de Calafat, perquè precisament aquí va néixer el SUPERPRESTIGIO, del que vaig ser testimoni moltes vegades i on van sorgir multitud de pilots que volien ser "figures" seguint el lema que el mateix Alguersuari va crear: "¿Quieres ser figura? ¡Sígueme!"

Jaume, moltes gràcies per la dedicatòria i per haver pogut compartir amb tu una xerrada. Va ser una jornada per recordar per sempre més.

04/11/23 Jaume Alguersuari - Bonaigua - Trial