Home » ESPAI ZERO » 11/12/22 Trial Solidari

11/12/22 Trial Solidari

364.- A falta de pocs dies per celebrar el que serà el 4t Trial Solidari, em ve a la memòria aquell desembre de 2012.

Ja fa 10 anys del 1r Trial Solidari, però el tinc tan present que us vull comentar com van ser els previs i perquè hem arribat on som ara.

Motocat estava en hores baixes i el seu president (que era jo) encara més. No trobàvem on ubicar els nostres Trials i esdeveniments, fins que dos bons amics trialers, en Pep Planas i en Xavier Mayoral, que eren alhora grans amics d'en Ramon Maltas, Director d’Àrees d’Explotació i Negoci del Circuit de Catalunya, em van comentar la possibilitat d’organitzar un Trial dins el mateix Circuit.

De seguida van sortir idees, comentaris, suggeriments, però una va ser la determinant a l'hora de decidir: la proposta de fer un Trial Solidari per La Marató de TV3 ens va atrapar.

Vam passar molts mesos treballant amb tots els sentits perquè aquest Trial esdevingués el referent de la solidaritat de la comunitat trialera, aquell any en la lluita contra el càncer, però no tot va ser un camí de roses i, segurament, molts no ho sabeu.

En Xavier Mayoral s'embarca (mai millor dit) en un dels seus somnis, creuar l'Atlàntic en veler fent la volta al món sense tocar terra, i coincidint amb les mateixes dates del 1r Trial Solidari 2012, per tant, no ens va poder acompanyar.

En Pep Planas, el mes de juliol d'aquell 2012, va patir un infart practicant Trial als cims d'Andorra.

I el pitjor, en Ramon Maltas, a pocs mesos de celebrar el 1r Trial Solidari, ens comunicava que patia un càncer de pulmó. Malgrat va estar amb nosaltres en tot i per tot perquè aquell 1r Trial Solidari fos un èxit, que ho va ser, lamentablement, ens va deixar tres anys després, el 14 d'abril de 2015. El 2016 vam celebrar també a Montmeló el 2n Trial Solidari que, como no podia ser d'altra manera, va ser un Memorial Ramon Maltas.

No havia estat mai al Circuit fins aleshores i en Ramon va obrir-me les portes fent-me sentir com a casa, en un lloc que sols havia vist i conegut veient les curses per TV.

Els dies previs al Trial, mentre estàvem en plena organització, sols esperava acabar la jornada de treball per desplaçar-me al Circuit on, de cop, m'oblidava dels problemes i les preocupacions diàries. Travessar la garita d'entrada al Circuit, amb el que això comporta, sabent que m'esperava en Ramon per concretar temes del Trial Solidari, em feia sentir feliç.

El dia del 1r Trial Solidari va ser una jornada inoblidable. Més de 600 motos de Trial circulant per l'asfalt del mateix Circuit va ser possible, en gran part, gràcies a en Ramon.

Li tinc molt de carinyo a la fotografia que acompanya aquest text, encara que no la podrem tornar a repetir mai més, primer perquè ja no fem el Trial Solidari al Circuit de Barcelona-Catalunya i segon, i sobretot, perquè en Ramon ja no està amb nosaltres, però estic segur que, allà on sigui, veurà que la seva idea i els seus valors, els continuem aplicant 10 anys després, en un altre entorn i amb d'altres persones implicades, però amb la mateixa il·lusió que va posar-hi ell i això també em fa sentir molt feliç.

Us esperem a tots, el diumenge 18 de desembre, al 4t Trial Solidari per La Marató de TV3 al Circuit de Parcmotor Castellolí!!!

11/12/22 Trial Solidari - Bonaigua - Trial