Home » ESPAI ZERO » 14/12/17 Motocat i Talamanca

14/12/17 Motocat i Talamanca

62.- Finalment, em plau anunciar-vos que l’Àrea de Trial de MOTOCAT a Talamanca ja està legalitzada i que tindreu un lloc més a Catalunya on poder fer trial. 

Recordo un escrit del meu millor amic Joan, en “camesseques”, el setembre de 2014: 

És ben bé, que de casualitats n’està feta la vida.

Avui, endreçant una carpeta on guardo papers que tenen un cert interès per mi, retalls de premsa, fotografies...., he trobat un escrit que l’amic Víctor va enviar al Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, mostrant-li el seu total desacord amb la mal nascuda Llei d’accés al Medi Natural, de l’any...... 95!!, és a dir, “només” en fa 19 anys. 

Me l’he rellegit, i he tingut sensacions contradictòries.

M’han vingut al cap els records de quan ens vam conèixer, a mitjans de la dècada dels 80, de quan me’l vaig endur per primer cop amb la meva colla de sempre, a “fer-li una prova d’accés” al santuari del Calamot, a la vora de Gavà, “prova que va superar” i que va significar l’inici d’una més que sòlida amistat, que per sort avui encara perdura.

Vaig descobrir un Víctor callat, de mirada “escannejadora”, i que donava la sensació de que res del que passava pel seu davant li despertés la mínima emoció. Com la cara de pal que fa quan entra a una zona vaja.

Errada!

Ell ho absorbia tot, detall a detall, petit i gran, tot.

Sense adonar-me’n, li havia obert una porta a un món al que quedaria enganxat, encolat, reblat per sempre...,EL TRIAL.

Ara, i amb la perspectiva que em dona el fet d’estar enfilat a dalt de la pedra que porta com a desena el número 6, intento fer un impossible recompte de les vivències que hem passat junts, i sobre tot, de l’evolució del Víctor trialer.

No faré ara un llistat del seu historial, seria massa llarg i feixuc, però sí unes petites pinzellades, que ens han de fer entendre el que ha fet pel Trial, fins i tot més del que ell mateix es pugui arribar a imaginar.

En Víctor ha fet una simbiosi amb el trial. Pensa, viu i actua pel trial.

Iniciatives com la creació de MOTOCAT, naturalment amb la col·laboració d’altres companys, el canvi radical de concepte del que significava muntar un Trial ben organitzat, el Trial Solidari, que em permeto de qualificar com la fita de les fites, el Festrial,....

Resumint, una vida dedicada al Trial.

Avui també, he rebut un correu electrònic seu fent-me saber que vol muntar una àrea de trial....., i d’aquí ve el que deia més amunt de les casualitats de la vida.

Ara va i s’embolica en la creació d’una àrea de Trial !!!

És a dir: any 1995, “burxada” a un Conseller de la Generalitat, any 2014, creació d’una àrea de Trial, i entremig...., que cadascú hi afegeixi el que vulgui, doncs n’hi ha per triar i remenar.

En el seu correu el Víctor, tímidament, reclama ajuda per a tirar endavant aquest nou projecte.

Per tot el que ell ens ha donat, per tot el que ell ha fet, l’hem d’ajudar a estirar de la corda de la il·lusió que el mou, en realitat ens estarem estirant a nosaltres mateixos, doncs de les seves iniciatives ens en beneficiem tots.

Fem-ho, de debò, no hi ha gaire gent disposada a invertir part de la seva vida en una passió, i aquest actiu no el podem perdre.

Jo el conec.

Joan.

---------------------------------------------------------------------------------------- 

La meva resposta: 

Cabró! no em facis això home! que no veus que estic sensible i això m'ha fet emocionar?

Gràcies Joan. Necessitava carregar piles i ho has aconseguit. Té collons el tema que siguis tu el que m'està animant quan hauria de ser tot el contrari, però bé... fotem-li una mica d'humor a l'assumpte, que penes ja les tenim a cada moment.

I un ou em vas convidar al Calamot per fer-me una “prova de foc”, em vas convidar per veure si em podies passar per la cara que el teu nivell era millor que el meu i et vas acollonir dels zeros que vaig fer, oi? jajaja...

M'ha agradat això de la mirada escannejadora i tens raó quan dius que he fet una simbiosi amb el trial, ja que penso, visc i actuo pel trial. Actuar així m'ha portat molts problemes, però moltes més satisfaccions de les que et puguis imaginar.

L'àrea de trial que si no es torça res serà efectiva el 2015, ha estat la que ha fet saltar aquella espurna per tornar-me a sentir il·lusionat perquè el trial, almenys per la meva part, tingui la repercussió que es mereix i tots els assistents puguin gaudir de les millors zones que puguem preparar.

Per circumstàncies que no vénen al cas, vas haver de deixar el trial, però jo no descarto tornar a compartir aquesta afició conjuntament i posaré tots els mitjans perquè així sigui.

Ho saps, saps que ets el meu millor amic, perquè a més un amic mai et diu el que jo vull escoltar, et diu la veritat i el que és millor per a mi. Tu signifiques per a mi més del que les paraules puguin expressar, ja que a més l'amistat neix del cor i tu el tens molt gran. Tu ets d'aquells amics que sempre hi són, dels amics d'agradable companyia, dels que sé que m'estimen i sobretot dels que fan que el somriure sempre estigui als meus llavis deixant aquella "carapalo" per a les zones, jajaja...

34 anys (qui els enxampés) tenia quan li vaig enviar la carta al conseller Marimon. També tinc la resposta que la guardo amb les documentacions d'aquells anys i tota la problemàtica de la maleïda Llei.

No vull decaure en el pessimisme que el trial és mort o morirà en futurs anys. "Moriré amb les botes posades" treballant, lluitant, practicant trial tot el temps que el cos aguanti ja que ara, a punt de complir 53 anys cada dia em fa més mandra aixecar-me, però a la que estic sobre la moto, com per art de màgia, no penso en res més que intentar superar aquella zona el millor possible.

Tinc la tranquil·litat que no estic sol en aquesta aventura. Hem format un bon equip i sé que tinc el suport de molts altres que com tu, s'han expressat en unes condicions semblants, potser no tant emotives, però és que jo a tu...

També et conec.

Víctor.

----------------------------------------------------------------------------------------

Ha estat llarg i laboriós, feixuc i amb molts mals de cap. Em queda el mal gust de boca de que l’Ángel Díez no ho ha pogut veure, però trialers... us vull comunicar que estic enormement satisfet de poder-vos dir, abans de deixar la presidència de MOTOCAT, que a partir del 2018, tots els que vulgueu fer trial sense por a ser “caçats” i “empaperats” amb injustes multes, si us feu socis de l'àrea de MOTOCAT amb entrada pel càmping de la Tatgera del municipi de Talamanca i més concretament a la finca de Can Escaiola tindreu les zones a punt per passar-hi una matinal tal com us mereixeu i voleu. 

Molts zeros a tots! 

Víctor  

14/12/17 Motocat i Talamanca - Bonaigua - Trial