Home » ESPAI ZERO » 15/11/21 Artur Mas

15/11/21 Artur Mas

289.- Avui s'ha produït un fet que m'esperava des de que vaig decidir escriure i publicar "ZERO! El llibre d'un aficionat al Trial". M'he reunit amb el President Artur Mas, que ho va ser de la Generalitat de Catalunya entre el 2010 i el 2016. El motiu d'aquesta trobada no tenia res a veure amb la política, però sí amb el Trial.

A la vista de les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre del 2010, vam formular una enquesta a tots els candidats presentats. El motiu era la preocupació creixent pel futur de l'esport del Trial, que es va veure incrementada amb l'aprovació el 27 de juliol de 1995 de la Llei 9/1995 de regulació de l'accés motoritzat al medi natural. Des d'aquell moment, la pràctica del Trial va passar a convertir-se pràcticament en il·legal, i els seus practicants es van començar a veure perseguits pels agents rurals.

Aquesta enquesta i totes les seves respostes van quedar reflectides al meu llibre Zero! I sempre les havia volgut debatre amb el President Mas.

És conscient que el Trial no està ben regulat i que està molt limitat. Li he comentat el tema de les àrees i comparteix que seria la millor solució, però també li he fet veure que la legalització no és un tràmit senzill amb la gran quantitat de requisits que es demanen per fer-les homologades.

També hem compartit converses sobre moments personals i professionals.

Del President Mas poc més puc explicar que no conegueu tots, però sí que m'ha quedat clar amb els tres quarts d'hora que hem pogut parlar, que és una persona propera, empàtica i cordial. És la primera vegada que parlo amb un polític d'alt rang i m'ha fet sentir molt còmode en tot moment.

Gràcies President per les dedicatòries dels llibres. Dia per recordar.

 

15/11/21 Artur Mas - Bonaigua - Trial