Home » ESPAI ZERO » 17/04/23 Xavi Ribot

17/04/23 Xavi Ribot

386.- Quan vaig veure el vídeo del Xavi Ribot «911 Dreamer Challenge», se'm va posar la «gallina de piel». A part de que està molt ben realitzat, enhorabona, la història diu molt de com és, que ho sé perquè tinc la sort de conèixer-lo i el considero un bon amic del Trial.

He de confessar que l’he vist una pila de vegades i que a casa s’han emocionat veient-lo i és que, a més, m’he sentit, en part, identificat amb algunes coses de les que explica.

Jo també vaig créixer professionalment al costat del meu pare. A casa no hem sigut mai «futbolerus», de fet no ens agradava gens i sols estàvem pendents de les motos, però coses de la vida, aquell 28 d’octubre de 1973 en el què Johan Cruyff va debutar a Can Barça, jo feia 12 anys i va coincidir que va ser la meva primera visita al Camp Nou amb els pares d’uns amics de la casa que teníem a La Floresta.

No entenia aquells crits i aquella devoció cap a un jugador i ara, després de 50 anys, m'assabento que no era pel Johan, si no per aquell coi de nen que va sortir en l’11 inicial, jajaja...

Més coincidències. El meu germà és 6 anys més gran que jo i a part de portar-me als trials, també ho feia als diferents ral·lis i pujades en costa que es feien a Catalunya: Costa Brava, Segura Viudes, Sant Feliu de Codines, fins i tot a Montjuïc, etc. sempre amb la càmera de super 8 del pare.

Hi havia dos cotxes que em tenien el cor robat. Un era el Mini i l’altre, evidentment, el Porsche Carrera.

Ara que hi ha tot tipus de cotxes esportius d’alta gamma, sempre comentem entre nosaltres que sí, són molt macos, però com el Porsche Carrera, no hi ha cap. Ja poden passar els anys que el seu estil serà etern.

En els temps de l’escola, els dissabtes feien tota mena d’activitats: futbol sala, basket, handbol, etc. però ja d’adolescent, també feien curses de Scalèxtric. Altre cop el meu cotxe preferit i que tenia, era un Porsche 911 de color groc.

Aquell Porsche de Scalèxtric va ser el màxim que vaig tenir, perquè si amb les motos de Trial quasi m'arruïno, ja no dic si m’hagués dedicat als cotxes, jeje...

I ja per anar acabant... DISNEYLAND PARÍS 2022 amb tota la família. Quina creieu que va ser, per nosaltres, una de les atraccions més ben parides? Efectivament, el Llam McQueen, protagonista de les pel·lícules de Cars, i la seva inseparable parella, la Sally, un bonic Porsche 911 Carrera del 2002.

La vida està plena d’aventures i aquesta que ha planificat en Xavi Ribot de fer la volta al món amb un Porsche 911 espero que la faci realitat. Jo estaré molt pendent del seu somni i Xavi, si no et sap greu, me’l faré una miqueta meu.

Ens veiem a la sortida el 27 de maig i sens dubte a la tornada.

https://instagram.com/911dreamerchallenge?igshid=ZjE2NGZiNDQ=

17/04/23 Xavi Ribot - Bonaigua - Trial