Home » ESPAI ZERO » 19/12/21 3r Trial Solidari

19/12/21 3r Trial Solidari

293.- La solidaritat no caduca, ser solidari no és una cosa puntual.

3r TRIAL SOLIDARI, un acte solidari amb molts “zeros”

ÀREA OFF-ROAD CIRCUIT PARCMOTOR Castellolí – Diumenge 19 de desembre de 2021

Què és el Trial Solidari?

És una jornada de trial solidària per La Marató de TV3.

Quina és la finalitat del Trial Solidari?

Recollir fons per a la causa de La Marató de TV3, que aquest any ha estat dedicada a la salut mental.

Per què es fa a l’Àrea Off-Road Circuit Parcmotor?

Perquè en Xavier Bartrolí, trialer veterà, fundador de la filial espanyola d'Octagon (una empresa multinacional especialitzada en màrqueting i patrocini esportiu) i també president des del 2018 de la nova societat gestora del Parcmotor de Castellolí (Gestió Parcmotor Castellolí SL), ens contacta per proposar-nos i obrir-nos les portes per fer el 3r Trial Solidari a l’Àrea Off-Road Circuit Parcmotor-

Poden participar al Trial Solidari tot tipus de pilots?

Sí, ja que la finalitat és que tots els trialers d’arreu puguin venir al Parcmotor a gaudir d’una jornada solidària i trialera.

Què és la Volta Solidària?

Es tracta de que, com a fi de festa d’una jornada solidària, tots els inscrits fem una volta al traçat asfaltat del Circuit amb motos de Trial, ja que no és gaire normal que les rodes de tacs trepitgin l’asfalt-

L’ÀREA OFF-ROAD CIRCUIT PARCMOTOR de Castellolí i MOTOCAT, per primer cop junts amb aquest 3r Trial Solidari per una bona causa.

Cada vegada que he de fer la crònica del Trial Solidari, no puc deixar de pensar en aquell 2012, quan juntament amb en Ramon Maltas (epd), Xavier Mayoral i Pep Planas em van proposar organitzar-lo i no puc deixar de pensar, tampoc, que allà on sigui el bo d’en Ramon, estarà molt orgullós d’aquella primera idea seva que nosaltres hem sabut transformar en un esdeveniment únic, ja no sols al nostre país, si no arreu del mon.

Ho vam dir al finalitzar el 2n Trial Solidari del 2016 i treballem perquè es compleixi. Tot un clàssic. En això volem que es converteixi aquest Trial Solidari per La Marató de TV3.

Però no ha pogut ser fins el 2021, en plena sisena onada de la pandèmia de la covid, i aquest cop canviant d’ubicació. El Circuit de Barcelona-Catalunya ja és història i encara que seguim recordant amb gran estima el primer i el segon Trial Solidari, aquest tercer l’hem fet a l’Àrea Off-Road Circuit Parcmotor de Castellolí.

Un acte que en les tres edicions celebrades ha congregat cada vegada més de 500 assistents al Trial, arribats principalment de Catalunya però també d’altres indrets i que s'ha guanyat a pols ser un dels referents del nostre col·lectiu trialer pel que fa a participació i a recaptació solidària.

Durant 7 hores el Parcmotor es va omplir de motos de Trial per participar en el 3r Trial Solidari. A l’esdeveniment hi van participar pilots amateurs i professionals, aquests últims d'especial valor perquè són persones que deixen moltes coses per ser-hi, però tots hi participen per aconseguir recaptar el màxim possible.

La feina per organitzar un esdeveniment d’aquest “calibre” és molt estressant. Hi ha masses “tecles” a tocar. Contactar amb cadascuna de les parts interessades requereix molt de temps i dedicació. Qui no ho ha fet mai, no sap el que suposa. Fins i tot, marcar les zones podríem dir que és el més fàcil de tot, quan no és així. A més aquest any hem volgut separar els nivells fent 10 zones, cinc pels nivells baixos (groc i verd) i cinc pels més alts (blau i vermell), més les zones indoor per als pilots top, i ha estat força encertat perquè no s’han fet gaires cues.

Però tan cert com que en aquesta edició hem comptat amb força més ajuda i voluntariat que en anteriors edicions, ja que a més, la meva situació personal no ha estat la millor. Una hèrnia discal detectada pocs dies abans, va fer que no em pogués desplaçar a muntar les zones, ni a organitzar res fora de casa fins diumenge i amb prou feines, però sort i gràcies a tots vàrem aconseguir que el 3r Trial Solidari fos un èxit. Des d’aquestes línies vull donar les gràcies a tots ells. Sens dubte res hagués estat possible sense la seva dedicació solidària.

Vam comptar amb un camió “de mundial” per donar les sortides i poc a poc, individualment, grups d’amics, pares, fills i nets, famílies senceres, tots els pilots feien les zones com i les vegades que volien. Només calia veure la cara de la majoria per deduir que s’ho estaven passant d’allò més bé. Els comentaris eren força agradables i nosaltres força satisfets.

A les 13h. vam tancar les zones, els hi tocava fer l’exhibició als “cracks”. Per a l’ocasió, OCTAGON havia muntat 5 zones Indoor sense gaire dificultat per ells, però força espectaculars per la bona quantitat de públic que hi era present.

Micro en mà, Cesc Vila els va anar presentant un a un i si haguéssim de fer un comentari general, aquest tan sols podria ser d’admiració per uns pilots tan professionals com propers, sense escatimar somriures per aquells que els hi demanaven “selfies” o autògrafs. S’hi van bolcar per demostrar (si hi havia dubtes) que els millors professionals i persones del Trial mundial, els tenim a casa. Transmetien entusiasme i fins i tot la majoria, abans de l’exhibició de les zones indoor, van fer algunes de les 10 zones que s’havien traçat pel Trial Solidari, compartint bons moments amb els trialers.

I va arribar l’hora de la Volta Solidària. “Pell de gallina”. Veure un munt de motos de Trial desfilant pel traçat asfaltat del circuit emociona a qualsevol que estimi aquest esport tant com l’estimem nosaltres. Orgullós de ser trialer!

Sí que voldria fer un comentari, que encara que és de poca incidència, cal que estem tots al corrent. Vam fer tot el possible, a vegades fins i tot perdent el nervis, perquè tots els pilots no fessin la interzona i sobretot la volta solidària, sense portar el peto acreditatiu, però crec que deu ser més de la condició humana que dels trialers pròpiament dit allò de que “foto el que em dona la gana i no m’importa gens el que em diguin o faci”. Vam veure pilots sense dorsal, dos en una moto quan un d’ells tampoc el portava i el pitjor... nens d’acompanyants sense dorsal i sense casc.

Portar el dorsal acreditatiu no és un caprici de l’organització, és el que demostra que ha fet la inscripció i el que ens confirma que queda inclòs en l’assegurança contractada. Aquests que actuen d’aquesta manera, després seran els primers que es queixaran si els passa quelcom i sobretot seran els que posaran el crit al cel quan els hi diguem que per properes edicions serà totalment obligatori tenir la llicència federativa anual. Ja direu si és això el que voleu.

Vull acabar agraint el suport de tots els que han col·laborat de forma voluntària en aquesta edició: primerament a l’ÀREA OFF-ROAD CIRCUIT PARCMOTOR, que ens ho ha posat tot fàcil i s’hi ha implicat al màxim, a MOTOCAT, a la FCM, a TRIALGO, a OCTAGON, a KROSBEE, a les marques de motos: BETA, GAS GAS, MONTESA, SHERCO, SCORPA, TRS i VÉRTIGO i també a totes les marques presents fins arribar a un total de 25 expositors al pàdoc.

Agrair als pilots professionals amb Toni Bou al capdavant, la seva presència i implicació, i també a tot aquest jovent que està desitjant pujar un graó en aquest complicat esport, i sens dubte a la gran quantitat de pilots clàssics dels anys 70 i 80 que ens van voler acompanyar.

Però sens dubte, i molt especialment, vull donar les gràcies als 561 inscrits (sense ells aquest Trial no seria res), així com a tots els controls, col·laboradors i companys, sense oblidar-me de la meva família.

Per tots UN FORT I SINCER APLAUDIMENT!!!

Finalment, l’aportació aconseguida en el 3r Trial Solidari per La Marató de TV3 ha estat de 10.408,13 euros.

19/12/21 3r Trial Solidari - Bonaigua - Trial