Home » ESPAI ZERO » 21/12/19 Xavier Mayoral

21/12/19 Xavier Mayoral

195.- La vida està plena de petits moments de felicitat i no tenen per què ser produïts per grans esdeveniments, pot ser una cosa ben simple i senzilla. Tan sols cal tenir la capacitat d'escoltar, imaginar i interpretar els desitjos aliens i, per això, cal ser capaç de pensar què fa feliç a l'altre.

Robregordo 2006: de vegades ens esforcem a comentar tots els moments bons i dolents que ens dóna la vida, però no els inesperats. Un jove (i per a nosaltres aleshores desconegut) Asier, al costat dels seus amics, està contemplant el pas d’en Mayo i en Piu damunt d’un side-trial. Qui li havia de dir a l’Asier, i a nosaltres que també estàvem allà, que 10 anys més tard l’Asier pilotaria aquest mateix side-trial, vestit de jaqué, per entrar junt amb la nostra filla Marta a la festa de celebració el dia del seu casament; i qui ens hauria de dir a tots que aquest mateix side-trial, 14 anys més tard, formaria part de les nostres motos i records. Us ho explico…

El matí del 15 de desembre de 2019 vaig rebre una trucada inesperada, una trucada que no volia contestar ja que estava a punt de sortir de casa i ja m'havia abrigat (al carrer feia força fred i portava un refredat considerable), però al sonar el to que tinc per els meus amics de veritat, vaig decidir respondre. Efectivament, era el meu amic Xavier Mayoral.

Primer vaig pensar que em trucava per un dels diversos temes que teníem pendents, però a poc a poc, a mesura que m'anava explicant, vaig començar a suar, fent-me nosa la roba.

A grans trets, aquest era el tema principal de la trucada: “Víctor, necessito fer lloc al garatge i ens hem de posar d’acord en com conservar d’una manera especial la Sherpa-Side. Si tu no la vols, la deixaré a algun museu, ja que no vull que la tingui ningú més”.

A partir d’aquí ja no vaig poder pensar amb claredat. Em vaig tornar a abrigar i vaig marxar al carrer, però el meu cap no parava de donar voltes. Sé el que significa el Side per en Mayo i ell també sap el que significa per a mi aquest "grapat de ferros", però sobretot, tant ell com jo, sabem el que significa per a la meva filla Marta i el meu gendre Asier.

En poc més de 5 minuts ja li havia confirmat que me’l quedava, però també li vaig dir que li volia consultar a l’Asier, que en menys de 3 minuts ja em va dir que el reservés, que se’l quedava ell.

Ara, passats aquests dies, aquella Sherpa amb el Side que tants i bons records tenim amb ell ja està a casa i encara que estic segur que el Mayo (tot i que li he vist els ulls una mica humits quan el carregàvem a la furgoneta), sap que no estarà en millor lloc que a les nostres mans, a més de saber que ens el pot demanar per a qualsevol esdeveniment en que el necessiti, només faltaria!

Moltes gràcies Mayo, potser avui tu estaràs una mica trist, però ho compensa que a nosaltres ens has fet molt feliços i no sols pel “canvi de mans” de la Sherpa-Side, sinó perquè aquest gest ha fidelitzat (encara més) la nostra amistat i la de les nostres famílies.

21/12/19 Xavier Mayoral - Bonaigua - Trial