Home » ESPAI ZERO » 24/09/21 Aimar

24/09/21 Aimar

282.- Potser va sent hora de deixar la Mecatecno T8 enrere i agafar la TRS T16.  

La Mecatecno va anar molt bé per aprendre i per començar a “jugar” amb les motos, però ara mateix crec que es pot tornar en contra si volem que practiqui un esport com cal.  

L'activitat física és un dels pilars bàsics en l'educació i creixement infantil. El judo, la natació, l'atletisme i els esports en grup, són alguns dels esports més favorables, però clar, a l’Aimar li agraden les motos i, més concretament, el Trial.  

No deixarem de comentar-li que el judo és un esport d'iniciació extraordinàriament adequat, que la natació té valors físics i de coordinació que requereixen una motivació i una tenacitat particular, que l'atletisme representa un grup d'activitats molt completes, que a part del benefici físic, col·labora amb el desenvolupament de l'autonomia personal i que els esports d'equip en general tenen grans valors perquè ajuden a la sociabilitat i estimulen la coordinació i el sentit d'organització de grup, però és que l’Aimar vol fer Trial i és en això que hi posarem tots els sentits.  

Alguns pediatres consideren que de 3 a 5 anys l’important és que els nens practiquin activitats que els predisposin després a l'esport: jocs que impliquin córrer, fer tombarelles, llançar objectes (pilotes) i agafar-los al vol i nedar, però clar, a l’Aimar li agrada el Trial.  

L'elecció de l'activitat s'ha d'adaptar a l'edat, condició física, preferències personals i situació socioeconòmica. També segons els experts, la participació en esports organitzats s'ha de basar en el desig del nen (no dels pares) i és aconsellable sempre després dels sis anys, però clar, l’Aimar, amb poc més de 4 anys, ja pregunta quan anirà a algun Trial de nens.  

És probable que conforme vagi avançant en edat, els gustos pels esports canviïn, però hores d’ara, posem tota la maquinària disponible perquè aprengui a fer Trial i és per això que el pas a la TRS T16 ha de ser imminent.  

Espero no equivocar-me i que li sàpiga transmetre tots els valors que aquest esport m’ha aportat a mi: superació personal, educació, esportivitat, respecte a la natura, etc., ja que d’aquesta manera anirà formant els fonaments de la seva personalitat i capacitat, base de l'autoestima.  

Seguiré informant.

24/09/21 Aimar - Bonaigua - Trial