Home » ESPAI ZERO » 26/01/19 Jeli Bossman

26/01/19 Jeli Bossman

145.- Avui hem perdut un amic.

Deien les notícies... un home mor en un allau a Baqueria Beret i, com qualsevol altre accident d’aquestes característiques, segur que molts han pensat (com hagués fet jo), un altre imprudent.

Però per a mi no era un accident més, era el Jeli (amic de la infància de la nostra filla Marta i també de tots els de casa). Us podeu imaginar el desànim de tots, sobre tot de la Marta, i per a consolar una mica aquest desànim necessito escriure aquestes línies recordant com el Jeli va aparèixer a les nostres vides.

Era el primer any d’escola de la Marta quan amb 3 anys, un nen de color negre i molt extravertit l’animava cada vegada que la Marteta plorava. Es van fer molt bons amics, amistat que ha seguit fins avui.

Recordo com anaven creixent juntament amb altres amics del Safa i les primeres trobades a Calafat. Van compartir les seves primeres esquiades. La seva afició per l’esquí era exagerada. El Jeli necessitava moure’s i sentir emocions, era tan vital que, per exemple, una de les seves activitats extraescolars era l’acrobàcia.

El Jeli em va ensenyar a com riure’s d’un mateix. Les relacions entre persones de diferents races segueixen provocant enfrontaments, però ell va ser l’encarregat de demostrar-me, per si no ho sabia, que no hi ha cap diferència entre persones de diferent color.

Ja de més adult, la seva afició al esquí es va convertir en la seva professió, i ves per on, avui 26 de gener de 2019 també ha estat la causant de la seva mort.

Imprudència? Precipitació? Imprevisió?, Insensatesa?, Temeritat?, Irresponsabilitat?, Negligència? Tant me fot!

Amb 31 anys ens ha deixat una bona persona que no ho mereixia, no ara, no tocava!

Família, amics, especialment Marta, superar la pèrdua d'un ésser estimat mai serà fàcil. Si a més es tracta d’algú que se’n va abans d'hora, la pèrdua es converteix en un camí tortuós, però no defallim, el Jeli no ho voldria. Ara toca plorar-lo, però també toca recordar tots els bons moments compartits i el seu gran somriure.

Descansa en pau Jeli, però coneixent-te segur que ja has trobat bona neu per on esquiar.

A la foto la Marta i el Jeli a Baqueira-Beret 2013

26/01/19 Jeli Bossman - Bonaigua - Trial