Home » ESPAI ZERO » 20/05/22 2D Trial d'All Clàssic

20/05/22 2D Trial d'All Clàssic

330.- All és un petit poble del municipi d'Isòvol a la província de Girona, en ple Pirineu, concretament a La Cerdanya i molt a prop de Puigcerdà. Amb pocs habitants, no més de 150, és el nucli més habitat entre el mateix Isòvol i Olopte. A All té la seu l'ajuntament d’Isòvol. Està a una alçada sobre el nivell del mar de 1.095 m. i darrerament s'ha transformat, passant de ser un poble ramader, a un poble de segona i tercera residència.

El juny del 2002, encara estàvem fent el trasllat de mobles i coses de la Vall d’Aran (Vielha) a la Cerdanya (All) quan vaig veure que s’anunciava un Trial de Clàssiques.

De la mà del Moto Club 80 de Ricard Pinet i Vera Siebken, es va celebrar la primera edició del Trial Clàssic d'All. Va ser l'única edició en què vaig poder participar i ho vaig fer amb una Honda TLR 200, però d’aquest Trial i d’aquest any, va néixer una amistat (Jordi Villalba) i una idea (Motocat) que serien condicionants dels propers anys.

Al 2003 i sobretot a partir del 2004 va ser MOTOCAT (primer com a col·laborador i després ja com a organitzador) qui es va encarregar d'aquest Trial i com que sempre he cregut que els organitzadors no haurien de ser pilots del Trial que organitzen (és lleig!), ja no hi vaig participar més fins passat el 2011 que va ser l’últim Trial organitzat per MOTOCAT. Vam fer un Trial digne de ser el “millor del món mundial”. No va ser fàcil, però tots els estaments administratius, serveis rurals, medi ambient, botigues i sobretot els pilots, van reconèixer que el trial va ser d'un nivell superior.

Guardo molt bons records de tots aquells anys. Netejant i marcant zones, revisant itineraris nous, confeccionant i promocionant totes les edicions com si d'un mundial es tractés, rialles, sopars, trobades entre amics, etc. però del que no m’oblidaré mai és dels últims trials, més que res, perquè ja no vaig formar part de l’organització.

Ara ja no tinc segona residència a All. La vida són etapes i canvis. Després d’11 anys l'etapa de la casa d'All a La Cerdanya va arribar al final. All sempre formarà part de la meva vida, igual que ho va formar Vielha i la Vall d'Aran.

Sabia que tornaria a All, estava clar que hi tornaria! i així va estar en les edicions organitzades pel nou Moto Club 80 de la mà del meu amic Jordi Villalba: 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 i ara la del 20è aniversari del 2022.

No existeix a Catalunya (relativament a prop de Barcelona) una zona on es puguin fer trials, tan maca i espectacular com és la Cerdanya, però tan cert com que els organitzadors del Trial d’All, en totes les seves etapes, han destacat per la seva qualitat de marcatge de zones i excel·lent tracte cap els pilots.

Assolir totes les edicions ha estat gràcies a l'esforç, constància i dedicació de tots els que integren l’organització i us asseguro que això no és gens fàcil. He estat testimoni directe de l'esforç de tothom per tirar endavant aquest Trial i que avui es trobi entre els millors trials de clàssiques, no és per casualitat.

Desitjo de tot cor els millors èxits i que segueixi sent un Trial de Clàssiques de referència.

Visca All, visca el Trial d’All i moltes felicitats per aquest 20è aniversari.

Nota: tenia vàries fotografies per resumir aquest escrit, però m’he decidit per aquesta perquè és de la meva primera participació. És una zona que va canviar molt en el segon pas, ja que algú va obrir l’aixeta de l’aigua i per on passava un rajolinet a la primera volta, a la segona baixava desbocada.

20/05/22 2D Trial d'All Clàssic - Bonaigua - Trial